Върховният административен съд отхвърли приетото от по-долна инстанция разпореждане, с което

...
Върховният административен съд отхвърли приетото от по-долна инстанция разпореждане, с което
Коментари Харесай

Запечатаха най-известния хотел на Ветко Арабаджиев!

Върховният административен съд отхвърли приетото от по-долна инстанция предписание, с което беше отказано авансово осъществяване на запечатването на хотел " Маринела " от Национална агенция за приходите. Данъчните затвориха хотела с претекста, че оттова редовно са укривали приходи. На 3 октомври Административният съд-София анулира запечатването, като уточни, че като се допусне авансово осъществяване, не могат да се предотвратят мъчно поправими вреди, защото то не обезпечава събирането на вземанията за укрити доходи.

Съдебният състав на Върховен административен съд обаче смята, че законосъобразно е позволено предварителното осъществяване (запечатване на хотела) в отбрана на държавен интерес, а точно в полза на фиска, обвързван със заплащането на налози върху фактически осъществените доходи от продажби.

На 27 септември бяха запорирани сметките и парцелите на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, данъчни закононарушения и пране на пари. Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви в разнообразни трезори.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР